Vår kunde reiste helt fra Østlandet for å få utført støydemping hos oss i Handeland Antirust på en Tesla modell S. Han er godt fornøyd med resultatet.

–  Jeg har ikke fått målt effekten vitenskapelig, så dette baserer seg på min subjektive vurdering av at det er stillere i bilen, og jeg kan også høre for eksempel radioprogrammer og liknende på et noe lavere volum enn tidligere og likevel høre tydelig hva som blir sagt. Jeg prøvde også å filme (ta opp lyden) av kjøring på en gitt hastighet før og etter, men syns forskjellen da virker mindre.

Stoffet som brukes er Noxudol Lyddempingsmasse. Den har en høy dokumentert dempingsfaktor, lav vekt og er enkel å påføre. Dette er noe av de egenskapene som blant annet skipsverft, togprodusenter og bil- og lastebilindustrien verdsetter.

– Jeg hadde fra før støydempet bilen hos et annet verksted (Trunk, torpedovegg, 4 dører, bakluke og alle hjulbuer). Dette var relativt dyrt, så jeg vil si at man får mer støydemping per krone hos Handeland Antirust. Jeg er (ikke overraskende) over middels opptatt av å ha en stille bil, og anbefaler støydemping hos Handeland Antirust til likesinnede, sier kunden.

Denne kunden har altså en Tesla modell S. Den har aluminium understell og derfor er ikke en  antirustbehandling så aktuell. Tesla modell 3 har ikke det, og vi anbefaler antirustbehandling.

Mer fokus på støydemping

Med de «lydløse» elbilenes inntog på markedet og mindre motorlyd fra bensin- og dieselbiler har flere og flere forbrukere blitt opptatt av hvordan de kan dempe støyen fra dekkene. Den kan være ganske skjemmende til tider, spesielt på grov og slitt asfalt

Det er flere faktorer som spiller inn når det gjelder støy i bilen, slik som konstruksjon og type dekk.

– En antirustbehandling vil også gi noe støydemping. Men vi anbefaler å bruke noen ekstra tusenlapper på å samtidig få utført en støydempingsbehandling. Den vil gi opptil 25 % reduksjon av støy, sier Eivind Handeland, daglig leder i Handeland Antirust.

Se mer:

Slik støydemper vi bilen – YouTube

Elbilene er stille utenpå – likevel sliter mange eiere med støy (tv2.no)

Støydemping (norskantirust.no)

Test: Støydemping av bil (norskantirust.no)